Ciasto marchewkowe
Składniki:
- dwie szklanki startej marchewki
- dwie szklanki mąki
- cztery jajka
- 200 ml oleju
- 200 g cukru
- jedna łyżka cynamonu
- dwie łyżki miodu
- dwie łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Urządzenia:
- miska
- mikser
- blacha do pieczenia
Wykonanie:
1. Obierz i zetrzyj marchewkę.
2. Następnie do miski wrzuć cztery jajka, sól, cukier, dwie łyżki miodu i ubijaj.
3. Potem dodaj mąkę, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, olej i łyżkę cynamonu. Wymieszaj mikserem. Do powstałego ciasta dołóż startą marchewkę, znów pomieszaj mikserem.
4. Masę przelej na blachę i włóż do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika. Piecz przez 20 minut.
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy - Twój może być pierwszy!
Polecam inne wpisy w tym dziale:
Kruche ciasteczka przekładane czekoladą - 2014-12-26 23:30:27
Pyszne kruche ciasteczka, bardzo podobne do tych, które moja koleżanka kupuje w piekarni. więcej ≫
Szybkie pierniczki - 2014-11-17 20:06:29
Szybkie pierniczki z domowego ciasta do zrobienia nawet w Wigilię. więcej ≫
Chleb pszenno-żytni na zakwasie - 2014-07-28 16:57:06
Dobry chlebek pszenno-żytni zrobiony w maszynie. więcej ≫
Naleśniki kokosowe z polewą czekoladową - 2014-07-27 19:46:35
Naleśniki kokosowe z polewą - kuchnia indyjska. więcej ≫