Ciasto marchewkowe

Składniki:
- dwie szklanki startej marchewki
- dwie szklanki mąki
- cztery jajka
- 200 ml oleju
- 200 g cukru
- jedna łyżka cynamonu
- dwie łyżki miodu
- dwie łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
 
Urządzenia:
- miska
- mikser
- blacha do pieczenia


Wykonanie:

1. Obierz i zetrzyj marchewkę.

2. Następnie do miski wrzuć cztery jajka, sól, cukier, dwie łyżki miodu i ubijaj.

3. Potem dodaj mąkę, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, olej i łyżkę cynamonu. Wymieszaj mikserem. Do powstałego ciasta dołóż startą marchewkę, znów pomieszaj mikserem.

4. Masę przelej na blachę i włóż do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika. Piecz przez 20 minut.

Smacznego! 

 

Komentarze

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy - Twój może być pierwszy!


Polecam inne wpisy w tym dziale:

Kruche ciasteczka przekładane czekoladą - 2014-12-26 23:30:27

Pyszne kruche ciasteczka, bardzo podobne do tych, które moja koleżanka kupuje w piekarni. więcej ≫

Szybkie pierniczki - 2014-11-17 20:06:29

Szybkie pierniczki z domowego ciasta do zrobienia nawet w Wigilię. więcej ≫

Chleb pszenno-żytni na zakwasie - 2014-07-28 16:57:06

Dobry chlebek pszenno-żytni zrobiony w maszynie. więcej ≫

Naleśniki kokosowe z polewą czekoladową - 2014-07-27 19:46:35

Naleśniki kokosowe z polewą - kuchnia indyjska. więcej ≫

Łaciate babeczki - 2014-05-10 00:14:57

Przepyszne babeczki w kakaowo-waniliowe łatki. więcej ≫

Torta di ricotta - 2014-04-28 18:31:00

Ciasto z ricottą smakujące babką. więcej ≫